Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Με θερμά λόγια μίλησε ο Πούτιν για την αρχαία Ελλάδα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Από: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63982524

ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΟΥ ΣΟΤΣΙ

Με μια θερμή αναφορά στην αρχαιοελληνική ολυμπιακή ιστορία ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος Πούτιν, κατά την τελετή απονομής κρατικών παρασήμων σε προσωπικότητες, που διακρίθηκαν κατά τη διοργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι.

Με θερμά λόγια μίλησε ο Πούτιν για την αρχαία Ελλάδα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες
«Από την εποχή ακόμη της Αρχαίας Ελλάδας οι Ολυμπιακοί Αγώνες καλούσαν σε ενότητα, αρμονία, ομόνοια στην κοινωνία και δεν έχασαν έως και σήμερα το μοναδικό τους ρόλο», αναφερόμενος στην επιτυχή ολοκλήρωση των Αγώνων του Σότσι μέσα σε μια «ανοιχτή ατμόσφαιρα αλληλοκατανόησης, έντιμου και όμορφου αγώνα, έντιμου και όμορφου συναγωνισμού».
Αποφεύγοντας οποιαδήποτε αναφορά στις εξελίξεις γύρω από την Ουκρανία και τη διεθνή ατμόσφαιρα ο κ. Πούτιν παρασημοφόρησε κυβερνητικά στελέχη, προπονητές και παράγοντες της Διεθνούς Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Επιτροπής, υπογραμμίζοντας ότι με τους Αγώνες η Ρωσία έδειξε στον κόσμο «ότι είναι χώρα με ανεξάντλητες δημιουργικές δυνατότητες, πρότεινε τις ιδέες της και πρωτότυπες λύσεις».

Ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ Ζαν-Κλοντ Κιλί, που παρασημοφορήθηκε με το παράσημο της Τιμής της Ρωσικής Ομοσπονδίας, χαρακτήρισε τους Αγώνες ως τους «καλύτερους όλων των εποχών», ενώ ο επικεφαλής της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής Φιλίπ Κρέιβεν, που δέχθηκε το ίδιο παράσημο από τον πρόεδρο Πούτιν, υπογράμμισε τη συγκλονιστική προσφορά των εθελοντών και τη συνεχή παρουσία κοινού στις πίστες, καθώς και «την υπέροχη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας, που ήταν κάτι εξαιρετικό».



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *